Kullanım Şartları ve Üyelik Sözleşmesi

1. TARAFLAR
İşbu Kullanım Şartları ve Üyelik Sözleşmesi (bundan sonra "Sözleşme" olarak anılacaktır);
Bir tarafta www.kurcoin.com ve mobil cihaz uygulamalarının sahibi olan, Hacıbayram Mahallesi Anafartalar Caddesi No :54 İç Kapı No 8 Altındağ Ulus / Ankara adresinde mukim  OZAN BİLGİ VE BİLİŞİM DANIŞMANLIK TİCARET ANONİM ŞİRKETİ. (bundan sonra “Kurcoin” olarak anılacaktır) ile diğer tarafta www.kurcoin.com veya Kurcoin tarafından resmi olarak ilan edilen mobil uygulamalarına (bundan sonra “Platform” olarak anılacaktır) aşağıdaki şartları kabul eden kişiler (“Üye”) arasında imzalanmıştır. 
KURCOİN ve Üye, Sözleşme’de ayrı ayrı “Taraf”, birlikte “Taraflar” olarak anılmışlardır.
2. TANIMLAR
Kurcoin : OZAN BİLGİ VE BİLİŞİM DANIŞMANLIK TİCARET ANONİM ŞİRKETİ.’ni ifade eder.
Üye: Platformda yer alan Kullanım Şartları ve Üyelik Sözleşmesini elektronik ortamda imzalayan Kullanıcı ve Potansiyel Kullanıcıyı ifade eder. 
Kullanıcı : www.kurcoin.com sayfasında yer alan Kullanım Şartları ve Üyelik Sözleşmesini ve bunlarla sınırlı kalmamak kaydıyla üyelik sürecinde imzalanan tüm sözleşmeleri, izin ve onay formlarını kabul eden ve kimlik doğrulamasını gerçekleştirerek “Kullanıcı” sıfatını kazanan gerçek veya tüzel kişileri ifade eder.
Potansiyel Kullanıcı: www.kurcoin.com sayfasında yer alan Kullanım Şartları ve Üyelik Sözleşmesini imzalayan ancak kimlik doğrulamasını yapmayan ve kimlik doğrulama işlemlerini gerçekleştirmediği müddetçe kripto varlık alma-satma-çekme ve/veya Türk Lirası yatırma-çekme işlemleri gerçekleştirmesine izin verilmeyen kişileri ifade eder. 
Ziyaretçi : Platformu, üye olmaksızın ziyaret eden kişileri ifade eder.
Kripto Varlık : Dünyanın her yerine transfer edilebilen, bir banka ya da şirket tarafından kontrol edilemeyen, merkezi bir kontrol noktası olmayan, blok zincir teknolojisine dayanan, fiyatı kimse tarafından belirlenmeyen serbest piyasaya göre değişen, dijital bir varlık birimini ifade eder.
Kripto Varlık Cüzdanı : Kripto varlık adreslerinizi ve onların şifrelerini tutan bir bilgisayar yazılımını ifade eder. Kripto varlık, bu adresler arasında transfer edilebilir. Bu kripto varlık adresleri rastgele oluşturulan kriptografik açık anahtar eşleridir.
Platform :www.kurcoin.com alan adından ve bu alan adına bağlı alt alan adlarından oluşan internet sitesini ve yine KURCOİN’ya ait Android işletim sistemi ile IOS işletim sistemi üzerinden hizmete sunulan mobil uygulamaları ifade eder.
Kişisel Verilerin İşlenmesi ve  Korunması Politikası : KURCOİN tarafından işlenen kişisel verilerin,K  tarafından hangi amaçlarla ve ne şekilde kullanılacağı gibi konular da dahil olmak üzere KURCOİN’nun kişisel verileri işlemesine ilişkin genel usul ve esasları düzenleyen ve Platform üzerinden erişilebilecek olan metni ifade eder.
Hesap Bilgileri Sayfası : Üye’nin Platform’da yer alan çeşitli uygulamalardan ve Hizmetler’den yararlanabilmesi için gerekli işlemleri gerçekleştirebildiği, kişisel verilerini ve uygulama bazında kendisinden talep edilen bilgilerini girdiği, sadece ilgili Üye’ye ait telefon numarası ve şifre ile erişilebilen Üye‘ye özel sayfayı ifade eder.
Hizmetler : Üyeler’in Kullanım Şartları ve Üyelik Sözleşmesi içerisinde tanımlı olan iş ve işlemleri gerçekleştirmelerini sağlamak amacıyla KURCOİN tarafından sunulan uygulamaları ifade eder.
KVKK : 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nu ve bu Kanuna bağlı tüm mevzuatı ifade eder.
3. AMAÇ
Sözleşme, Üye’nin KURCOİN’nun sunduğu Hizmetler’den yararlanmasına ilişkin KURCOİN ve Üye ile mahiyeti itibariyle uygulanabilir olduğu ölçüde Ziyaretçi arasındaki karşılıklı hak ve yükümlülüklerin düzenlenmesi amacıyla akdedilmiştir.
4. BAŞLANGIÇ
Sözleşme, Ziyaretçi’nin Platform’a elektronik ortamda üye olması ile başlar. Ziyaretçi Platform’a üye olurken Sözleşme’nin tüm hükümlerini ve her maddeyi ayrı ayrı okuyarak, her maddede ayrı ayrı mutabık kaldığını kabul, beyan ve taahhüt eder.
5. TARAFLARIN HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ
5.1. Üyelik statüsünün kazanılması için, Platform’da bulunan Kullanım Şartları ve Üyelik Sözleşmesi’nin elektronik ortamda imzalanarak burada talep edilen bilgilerin doğru ve güncel bir şekilde doldurulması ve üyelik başvurusunun KURCOİN tarafından değerlendirilerek onaylanması gerekmektedir. Üyelik başvurusunun KURCOİN tarafından onaylanması akabinde Ziyaretçiler, Potansiyel Kullanıcı olarak kabul edilirler.
5.2. Potansiyel Kullanıcı’nın kimlik doğrulama işlemlerini tamamlaması ve KURCOİN tarafından onaylanması ile Kullanıcı statüsü başlamakta ve böylece Kullanıcı, Sözleşme’de ve Platform’un ilgili yerlerinde belirtilen hak ve yükümlülüklere kavuşmaktadır. Kullanıcının sözleşmeleri imzalayarak hesabını aktif hale getirmesi ve kimlik doğrulama işlemlerini tamamlaması kripto varlık aktarımlarından ve Türk Lirası gönderimlerinden anında faydalanması anlamına gelmemektedir.KURCOİN, kullanıcılarının hesaplarını kullanmasına dair bazı kurallar belirleyebilir ve bu kuralları her zaman önceden bilgi vermeksizin güncelleyebilir. Bu kapsamda, Kullanıcı, sözleşmeleri elektronik ortamda imzalayıp kimlik onayını yaparak hesabını aktif hale getirdikten sonra Türk Lirası yatırma ve çekme işlemlerini yapmaya başlayabilir ancak kripto varlık çekimi yapabilmek için 48 saat beklemek zorundadır. Kullanıcıların hesabında Türk Lirası yatırma işlemleri sonrasında güvenlik amaçlı olarak süreli/süresiz kripto varlık gönderme işlemlerinde kısıtlama yapılabilmektedir. Bu durumda kullanıcı dilerse KURCOİN tarafından talep edilen bilgi, belge ve görselleri ileterek [email protected] adresi üzerinden talep oluşturabilir. İletilen bilgi, belge ve görsellerde kontrol sağlandıktan sonra kullanıcının kripto varlık transfer işlemlerine 48 saatlik süre beklenmeksizin izin verilebilir. Tüm hesap kullanımlarına dair detaylı bilgi için linki ziyaret ediniz. Hesap kullanımına dair tüm bildirimler bu link üzerinden ilan edilecektir ve bu ilanlar Sözleşmenin ayrılmaz bir parçasıdır. 
5.3. Gerçek kişi olan Kullanıcı, siteyi kullanabilmesi için 18 yaşından büyük ve Türk yasaları kapsamında medeni hakları kullanma ehliyetine haiz olduğunu kabul, beyan ve taahhüt eder. Bu kapsamda sözleşmenin 5.7 maddesi saklı olmak üzere hesabı yalnızca kendisinin kullanacağını bir üçüncü kişi nam ve hesabına hareket etmeyeceğini kabul beyan ve taahhüt eder.  
Tüzel kişi olan kullanıcı adına hesap oluşturan gerçek kişi, temsil ettiği tüzel kişinin temsil ve ilzam yetkilisi olduğunu ve üyelik için beyan ve ibraz ettiği tüm bilgi ve belgelerin doğru olduğunu kabul, beyan ve taahhüt eder. Kullanıcının bu bilgileri hatalı vermesi nedeniyle doğacak tüm zararlardan mesuliyet Kullanıcıya ve/veya temsil ettiği tüzel kişiliğe aittir. 
KURCOİN, kullanıcının hatalı ve/veya yanlış bilgi verdiğini tespit etmesi halinde, Kullanıcıya ait hesabı, hiçbir bildirimde bulunmaksızın iptal etme, durdurma veya askıya alma ve bu kişiye bundan sonra hesap açmama keyfiyetine haizdir. Bu nedenlerden dolayı doğacak hiçbir zarardan KURCOİN sorumlu olmayacaktır.
5.4. Kullanıcı, hesabını ve haklarını üçüncü şahıslara devredemez, satamaz, bağışlayamaz ve her ne ad altında olursa olsun kullandıramaz. Ancak Kullanıcı’nın ya da temsilcisinin, usulüne uygun olarak Noter makamı tarafından düzenlenen ve KURCOİN’da bulunan hesabını kullandırtmaya dair yetkileri açıkça içeren özel yetkili bir vekaletnameyi KURCOİN’ya ibraz etmeleri şartıyla vekilinin, Kullanıcının hesabını tüm hukuki ve cezai sorumluluklar kendisine ait olmak üzere kullanmasına KURCOİN tarafından izin verilebilir.KURCOİN tarafından hesabı kullanacak özel yetkili temsilcinin gerçek faydalanıcı bilgilerinin doğrulanması için bu kişiden ek bilgi ve belgeler talep edilebilir. Kullanıcı’nın bu maddeye aykırı hareketlerinin tespiti halinde KURCOİN, Kullanıcının hesabını önceden hiçbir bildirime gerek kalmaksızın iptal etme, durdurma veya askıya alma haklarına sahiptir. Bu madde kapsamında meydana gelen tüm zararlardan Kullanıcı ve temsilci sorumlu olup tüm cezai müeyyideler de bu kişilere aittir. KURCOİN’nun bu haklarını kullanması nedeniyle kullanıcı ve temsilci KURCOİN’yu gayri kabili rücu olarak İBRA ETTİĞİNİ kabul eder.
5.5. Kullanıcı, üyelik statüsünü her zaman sonlandırabilme hakkına sahiptir. Üyelik iptalinin gerçekleştirilmesi, ticari elektronik ileti gönderimi için -varsa- verilen onayın da iptali anlamına gelmemektedir. Kullanıcı’nın, ayrıca daha önce verdiği elektronik ileti gönderim onayını da geri alması gerekmektedir.
5.6. Platform’da sunulan hizmete bağlı tüm servislerin, alan adlarının, yazılım kodlarının, ara yüzlerinin, içeriklerinin, ürün incelemelerinin, videolarının, algoritmalarının, çizimlerinin, modellerinin, tasarımlarının, telif haklarının ve bunlarla sınırlı olmamak üzere diğer tüm fikri ve sınai hakların sahibi münhasıran OZAN BİLGİ VE BİLİŞİM DANIŞMANLIK TİCARET ANONİM ŞİRKETİ.’dir. (üçüncü kişilerden sağlanan içerik ve uygulamalar hariçtir) KURCOİN, anılan bu servislerin ve hizmetlerin, bununla bağlantılı sayfaların kopyalanmasına, çoğaltılmasına ve yayılmasına, ters mühendislik işlemlerine tabi tutulmasına izin vermemektedir. Üye ve Ziyaretçi, bu hükümlere aykırı hareket etmeyeceğini kabul, beyan ve taahhüt eder. Üye ile doğrudan ya da dolaylı olarak ilişkilendirilen kişi ya da kişilerin bu hükümlere aykırı davranması, sözleşmenin tek taraflı ve haklı feshi nedeni olup tüm hukuki ve cezai sorumluluk Üye’ye aittir.KURCOİN, bu kişiye ya da kişilere bundan sonra hesap açmama keyfiyetine haizdir.
5.7. Siteye üye olurken verilen bilgilerin doğruluğundan ve gizliliğinden, üye tarafından belirlenen üyelik ve şifre bilgilerinin üyelik süresince; sistem tarafından gönderilen onay kodlarının geçerlilik süresince korunmasından, 3. Kişiler ile paylaşılmamasından ya da 3. Kişiler tarafından her ne suretle olursa olsun ele geçirilmesinden Üye sorumludur. Diğer taraftan,KURCOİN’ya ait ya da internet yer sağlayıcısı şirketin sistemlerinden kaynaklı olarak ya da herhangi bir sebeple Kullanıcı’nın hesaplarında veya KURCOİN’nun sistemlerinde meydana gelecek siber saldırı ve her türlü hırsızlık suçlarından dolayı daKURCOİN’nun sorumluluğuna gidilemez. Kullanıcı bu hususlarda doğacak zararlar içinKURCOİN’dan hiçbir ad altında talepte bulunmayacağını, bu doğrultudaKURCOİN’yu gayri kabili rücu olarak İBRA ETTİĞİNİ kabul, beyan ve taahhüt eder.
5.8. Kullanıcı para transfer işlemini yaparken kendi adına kayıtlı olan Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre faaliyet gösteren banka hesabını kullanacaktır. Kullanıcının farklı kişilerin banka hesabından transfer yapması halinde yaşanabilecek gecikmelerden ya da transferin hiç gerçekleşmemesinden Kullanıcı mesuldür. Farklı kişilerin banka hesabından yapılan transferlerin iade süreci sözleşmenin ayrılmaz parçası niteliğinde olan “Yardım Merkezi” bölümünde yer almaktadır.  Yine Kullanıcı ATM’ler üzerinden veya diğer para yatırma yöntemleri ile transfer yapması halinde doğacak gecikmelerden ya da transferin hiç gerçekleşmemesinden de kendisi mesuldür. Bu hususlara ilişkin prosedürler “Yardım Merkezi” bölümünde yer almaktadır. Kullanıcının veya Kullanıcı ile doğrudan ya da dolaylı olarak ilişkilendirilen kişi ya da kişilerin bu hükümlere aykırı davranması, sözleşmenin tek taraflı ve haklı feshi nedeni olup tüm hukuki ve cezai sorumluluk kullanıcıya aittir.KURCOİN, bu kişiye ya da kişilere bundan sonra hesap açmama keyfiyetine haizdir.
5.9. Üye, sadece tek bir hesaba sahip olabilir ve Platform’u sadece sözleşmede tanımlanan hizmetlerden faydalanmak amacıyla kullanabilir. Üye,KURCOİN’nun aynı kişiye ait birden fazla hesabın varlığını tespit etmesi halinde tüm hesapları önceden bildirimde bulunmaksızın iptal etme, durdurma veya askıya alma haklarına sahip olduğunu, bu işlemler nedeniyle KURCOİN’nun herhangi bir sorumluluğunun olmadığını ve KURCOİN’yu bu sebeple gayri kabili rücu olarak İBRA ETTİĞİNİ kabul, beyan ve taahhüt eder. Bu madde kapsamında sayılan hallerde doğan ve doğacak tüm hukuki ve cezai sorumluluk Üye‘ye aittir.
5.10. Üye ve Ziyaretçi Platform üzerinde gerçekleştirdiği işlemlerde ve yazışmalarda, Sözleşme’nin hükümlerine, Platform’da belirtilen tüm koşullara, yürürlükteki mevzuata ve ahlak kurallarına uygun olarak hareket edeceğini kabul ettiğini beyan eder. Üye ve Ziyaretçi’nin Platform dâhilinde yaptığı işlem ve eylemlere ilişkin hukuki ve cezai sorumluluk kendisine aittir.
5.11. Kullanıcı, başta Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti’nde yürürlükte olan tüm mevzuata ve genel hukuk kurallarına aykırı amaçlarla siteyi kullanmayacağını ve başka kişilere kullandırmayacağını, hukuka ve mevzuata aykırı amaçlarla siteyi kullanması ya da başkalarına hesabını kullandırması halinde doğacak tüm hukuki ve cezai sorumluluktan kendisinin sorumlu olacağını peşinen kabul eder. Kullanıcı’nın Türk Yasalarına aykırı olarak hesabı kullanması nedeniyle yetkili makamlar tarafından hesap ve kripto varlıkları üzerinde yapılacak tasarruf ve kısıtlamalardan KURCOİN sorumlu tutulamaz.
5.12.KURCOİN, yürürlükteki mevzuat uyarınca yetkili makamların talebi halinde, Üye’nin ve Ziyaretçi’nin kendisinde bulunan bilgilerini taleple sınırlı olarak söz konusu makamlarla paylaşabilecektir.
5.13.KURCOİN tarafından Kullanıcı’dan her zaman bilgi güvenliği, hesap-işlem teyidi ve/veya mevcut ve ilerde çıkarılabilecek yasal düzenlemelerden doğacak yükümlülüklerin yerine getirilmesi için bazı bilgi/belgeler talep edilebilecektir.
Kullanıcı, üyeliğine dair bilgilerinin doğruluğunu KURCOİN tarafından talep edilmesi halinde belgelemek zorundadır. Talep edilen bilgilerin Kullanıcı tarafından hiç paylaşılmaması, eksik veya geç paylaşılması halindeKURCOİN önceden bildirimde bulunmaksızın sözleşmeyi tek taraflı feshetme, kullanıcının hesabını engelleme, askıya alma ya da tamamen silme haklarına haizdir. Bu nedenle doğacak zararlardan KURCOİN sorumlu değildir.
5.14. Kullanıcı, Platform’da alışverişi yapılan kripto varlıklara ait kripto cüzdanlara ve adreslere yaptığı aktarımlardan kendisi mesuldür. Bir kripto varlığın farklı bir kripto varlık cüzdanına aktarımı halinde (örneğin BTC cüzdan adresine USDT adlı kripto varlığı göndermesi) bu transfer nedeniyle KURCOİN sorumlu tutulamaz ve tüm sorumluluk hatalı gönderimi yapan Kullanıcıya aittir. Kripto varlıkların teknik özelliklerine göre, aktarım yapılırken girilmesi gereken bilgilerin ( kripto varlık cüzdan adresi vb.) hatalı girilmesi sebebiyle yaşanacak hatalı gönderimlerin mesuliyeti de Kullanıcıya aittir. Yine Kullanıcı tarafından KURCOİN’da bulunmayan ve/veya desteklenmeyen bir ağ üzerinden yapılan aktarımlar ile KURCOİN’da ilan edilmeyen, listelenmeyen kripto varlıkların KURCOİN adreslerine hatalı gönderimlerinde oluşacak tüm zararlardan sorumluluk Kullanıcıya aittir. Örnekseme yöntemiyle burada sayılan ve bunlarla sınırlı olmamak üzere kullanıcılara izafe edilecek hatalı aktarımların kurtarılması için KURCOİN’dan herhangi bir talepte bulunulması halinde KURCOİN’nun bu talepleri yerine getirme mükellefiyeti olmamakla birlikte bu taleplerin karşılanması için kullanıcıdan bir bedel talep edilebilir. Bu talep her işlem özelinde farklılık göstereceğinden kullanıcıdan gelecek talep üzerine kullanıcıya bedel bildirilir ve Kullanıcı tarafından yazılı ortamda kabul edildiği taktirde yerine getirilmeye çalışılır ancak bu durumda dahi kurtarımın yapılamayacağı kullanıcı tarafından kabul edilmiştir. Kullanıcı tüm bu durumlar için KURCOİN’yu gayri kabili rücu olarak İBRA ETTİĞİNİ kabul, beyan ve taahhüt eder.
5.15. Kullanıcı’nın, Platform’u kullanması sebebiyle doğacak tüm vergi mükellefiyetlerinden ve yasal düzenleme ile getirilmesi muhtemel diğer yükümlülüklerden kullanıcı sorumludur. Kullanıcının Platform’u kullanması ve yaptığı transferler nedeniyle kullanıcıya fatura gönderilmeyecektir.
5.16. Üyenin Hesap Bilgileri Sayfası’na erişmek ve Platform üzerinden işlem gerçekleştirebilmek için ihtiyaç duyduğu üyelik ve şifre bilgileri üye tarafından oluşturulmakta olup, söz konusu bilgilerin güvenliği ve gizliliği tamamen Üye’nin sorumluluğundadır. Üye, Platform’da güçlü bir şifre kullanmalı ve ilgili şifreyi yalnızca KURCOİN Platform’unda kullanmalıdır. Üye, Platform’a üye olurken verilen bilgilerin doğruluğundan ve gizliliğinden sorumlu olup, kendisine ait üyelik bilgileri ve şifre ile gerçekleştirilen işlemlerin kendisi tarafından gerçekleştirilmiş olduğunu, bu işlemlerden kaynaklanan sorumluluğun peşinen kendisine ait olduğunu, bu şekilde gerçekleştirilen iş ve işlemleri kendisinin gerçekleştirmediği yolunda herhangi bir def’i ve/veya itiraz ileri süremeyeceğini ve/veya bu def’i veya itiraza dayanarak yükümlülüklerini yerine getirmekten kaçınamayacağını kabul, beyan ve taahhüt eder.
5.17.KURCOİN, internet Platform’unda oluşabilecek teknik arızalardan dolayı hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz. Ayrıca, kısa ya da uzun süreli teknik arızalardan dolayı doğrudan veya dolaylı olarak doğan ve doğabilecek hiçbir zarardan sorumlu tutulamaz. İşlemlerin teknik hatalar sebebi ile ve/veya gerçekçi olmayan fiyatlardan gerçekleşmesi gibi hallerde KURCOİN, Platform’u ve kullanılan sistemleri düzeltmek ve doğru çalışmasını sağlamak adına, bu işlemleri iptal edebilir veya geri alabilir. Bu tarz işlemlerden dolayı KURCOİN sorumlu tutulamaz ve herhangi bir ad altında herhangi bir hak talep edilemez. İptal ve/veya geri alma halinde ilgili Kullanıcı hesapları dondurulabilir, şayet bir ödeme yapıldı ise haksız yapılmış ödemenin iadesi istenebilir. İlgili bedellerin iade edilmemesi halinde KURCOİN her türlü hukuki yola başvurma hakkına sahiptir.
5.18. Üye ve Ziyaretçi, Platform’u aşağıda sayılan haller başta olmak üzere hukuka ve ahlaka aykırı bir şekilde kullanmayacaktır.
5.18.1 Platform’un herhangi bir kişi adına veri tabanı, kayıt veya rehber yaratmak, kontrol etmek, güncellemek veya değiştirmek amacıyla kullanılması;
5.18.2 Platform’un bütününün veya bir bölümünün bozma, değiştirme veya tersine mühendislik yapma amacıyla kullanılması;
5.18.3 Yanlış bilgiler veya başka bir kişinin bilgileri kullanılarak işlem yapılması, yanlış veya yanıltıcı ikametgâh adresi, elektronik posta adresi, iletişim, ödeme veya hesap bilgileri de dahil yanlış veya yanıltıcı kişisel veriler kullanılmak suretiyle sahte hesap oluşturulması ve bu hesapların Kullanım Şartları ve Üyelik Sözleşmesi’ne veya yürürlükteki mevzuata aykırı şekilde kullanılması, başka bir Üye’nin hesabının kullanılması, başka birinin yerine geçilerek ya da yanlış bir isimle işlemlere taraf ya da katılımcı olunması;
5.18.4 Platform’a, Platform’un veri tabanına, Platform üzerinde yer alan herhangi bir içeriğe zarar verici virüs veya herhangi başka bir zararlı yazılım yayılması;
5.18.5 Platform tarafından belirlenmiş olan iletişimler ve teknik sistemler üzerinde makul olmayan veya orantısız derecede büyük yüklemeler yaratacak ya da teknik işleyişe zarar verecek faaliyetlerde bulunulması,KURCOİN’nun önceden yazılı iznini alınmaksızın Platform üzerinde otomatik program, robot, web crawler, örümcek, veri madenciliği (data mining) ve veri taraması (data crawling) gibi “screen scraping” yazılımları veya sistemlerin kullanılması ve bu şekilde Platform’da yer alan herhangi bir içeriğin tamamının veya bir kısmının izinsiz kopyalanarak, yayınlanması veya kullanılması.
5.19. Üye ve Ziyaretçi, Platform’da yaptığı işlemleri KURCOİN’ya maddi ve Platform’a teknik olarak hiçbir surette zarar vermeyecek şekilde yürütmekle yükümlüdür. Üye ve Ziyaretçi, Platform kullanımının Platform’a zarar verecek her türlü program, virüs, yazılım, lisanssız ürün, truva atı vb. içermemesi için gerekli koruyucu yazılımları ve lisanslı ürünleri kullanmak da dâhil olmak üzere gerekli her türlü tedbiri aldığını kabul ve taahhüt eder. Üye ve Ziyaretçi ayrıca Plaform’a robot veya otomatik giriş yöntemleriyle girmeyeceğini kabul eder.
5.20. Platform’un veya üzerindeki içeriğin Kullanım Şartları ve Üyelik Sözleşmesi ile belirlenen kullanım şartlarına veya yürürlükteki mevzuat hükümlerine aykırı olarak kullanılması hukuka aykırı olup;KURCOİN’nun ilgili talep, dava ve takip hakları saklıdır.
5.21.KURCOİN’de Üye’lerin güvenliği için çeşitli prosedürler uygulanmaktadır. Bu kapsamda;
5.21.1. Üyelik Oluşturma;
KURCOİN, Üyelerinin güvenliği adına çift aşamalı doğrulama (SMS ve e-posta onayı) ile üyelik kaydı yapmaktadır. 
5.21.2. Transfer İşlemleri;
Kullanıcı,KURCOİN hesabına tanımlı Türk Lirası’nı ancak kendi adına kayıtlı Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre faaliyet gösteren Banka hesabına transfer edebilir. Bu transfer için kullanıcının vereceği emirden başka ilave bir onay prosedürü işletilmemektir. 
Kullanıcının kripto varlık transfer emrinin yerine getirilmesi için çift aşamalı güvenlik prosedürü uygulanmaktadır. Buna göre Kullanıcı transfer emrinden sonra KURCOİN tarafından gönderilen SMS onay kodunu ve e-posta onay kodunu ilgili alanlara doğru olarak girmelidir. Kullanıcının hesabında 2FA onayını aktif hale getirmiş olması durumunda 2FA onay kodu ve e-posta onay kodunu ilgili alanlara doğru olarak girmelidir.
5.21.3 2FA Güvenlik Seçeneği aktifleştirme;
Kullanıcı hesabında 2FA Güvenlik seçeneğini aktifleştirmek istediğinde kendisine gönderilecek SMS onay kodunu ilgili alanlara doğru olarak girmelidir.
Güvenlik prosedürleri tamamlanmadan Kullanıcı tarafından iletilecek emirler yerine getirilmeyecek olup, emrin verilmiş olması Kullanıcıya kazanılmış hak bahşetmeyecektir.
5.22.KURCOİN, basiretli bir tacir gibi davranarak gerekli tüm özeni gösterecektir. Kullanıcıya ait kripto varlıklar olası bir siber saldırıya karşı internet bağlantısı olmayan ortamlarda (soğuk cüzdan) tutulur. Ancak KURCOİN kullanıcılarına saklama hizmeti vermemekte olup varlıkların soğuk cüzdanlarda tutulması saklama hizmeti olarak yorumlanamaz. Kullanıcıya ait hesabın yetkisiz kişiler tarafından herhangi bir şekilde ele geçirilmesi ve KURCOİN servislerinin kullanılması halinde sözleşmenin (5.16) hükümleri geçerli olacaktır.  Kullanıcı, bu hususlarda KURCOİN’yu gayri kabili rücu olarak İBRA ETTİĞİNİ beyan ve taahhüt eder.
5.23. Kripto varlıklar blok zincir teknolojisine dayandığından Platform üzerinden yapılan kripto varlık transferleri KURCOİN tarafından geri döndürülemez. Kripto varlık transferleri geri döndürülemediğinden dolayıKURCOİN tarafından kullanıcıdan alınan hizmet bedeli ve işlem ücreti de iade edilemez. Kullanıcı, bu işlemlerden dolayı KURCOİN’yu gayri kabili rücu olarak İBRA ETTİĞİNİ beyan ve taahhüt eder.
5.24.KURCOİN, Kullanıcılar tarafından verilen emirleri hiçbir gerekçe göstermeksizin kabul etmeme hakkına sahiptir. Ancak bu halde KURCOİN, Kullanıcılar tarafından yatırılan parayı iade edecektir.
5.25.KURCOİN, kullanıcı tarafındanKURCOİN’nin belirlediği kurallara ve yazılımsal alt yapıya uygun olarak yapılan para gönderimi ve kripto varlık gönderimi işlemlerinde teknik arızalar, öngörülemeyen haller ve bunlarla sınırlı olmayan haller dışında çekme ve yatırma işlemlerini kullanıcı tarafından sisteme emir girildiği tarihten itibaren 48 saat içerisinde başlatır.KURCOİN hiçbir Kullanıcısına emir verildiği anda kripto varlık çekim ya da yatırma taahhüdünde bulunmamaktadır. Ancak;
5.25.1.Para yatırma ve/veya para çekme işlemlerinin yasalarda sayılan “mücbir sebep” halleri ve/veya yasal yükümlülüklerden kaynaklı olarak gerçekleştirilmemesi veya geç gerçekleştirilmesi halinde doğacak zararlardan KURCOİN sorumlu olmayacaktır.
5.25.2.Kripto varlık yatırma ve/veya gönderme işlemlerinin yasalarda sayılan “mücbir sebep” halleri ve/veya yasal yükümlülüklerden kaynaklı olarak gerçekleştirilmemesi veya geç gerçekleştirilmesi halinde doğacak zararlardan KURCOİN sorumlu olmayacaktır.
5.26.KURCOİN, hizmetlerle ilgili ücretlerini Platform’un destek bölümünde ilan etmektedir. İlgili bölüme www.kurcoin.com/destek adresinden ulaşılmaktadır. Bu bölümde bulunan ücretler sözleşmenin ayrılmaz parçası olup yardım bölümünde ilan edildiği andan itibaren geçerlilik kazanacaktır.
5.27.KURCOİN, Platform üzerinden sunduğu para yatırma ve çekme işlemlerindeki oranlar ve limitlerde her türlü değişiklik yapma hakkına haizdir. Bu değişiklikler nedeniyle doğacak zararlardan KURCOİN mesul olmayacaktır.KURCOİN yaptığı bu değişiklikleri www.kurcoin.com internet Platform’unda bulunan yardım sayfalarında veya diğer sayfalarda ilan eder.KURCOİN, kullanıcıların günlük, haftalık ve aylık Türk Lirası ve kripto varlık yatırma ve çekme limitlerini tek taraflı olarak belirleyebilir. KURCOİN bu değerlendirmeyi durumsal olarak belirlemekte olup kullanıcının risk değerlendirmesine göre yine tek taraflı olarak, bu limitleri dilediği zaman ve önceden haber vermeksizin azaltma ve artırma yetkisine sahiptir.KURCOİN’nun bu yetkilerini kullanması nedeniyle kullanıcı tarafından KURCOİN’ya karşı herhangi bir ad altında sorumluluk yüklenemez. Kullanıcı peşinen bu haklarından gayri kabili rücu olarak feragat ettiğini kabul ve beyan eder.
5.28.KURCOİN, destek hizmetlerini yalnızca [email protected] elektronik posta adresi ve platformda bildirilen telefon numarası üzerinden sağlayacaktır. Bu elektronik posta adresi ve telefon numarası dışında hiçbir yöntem ile Kullanıcılara destek hizmeti verilmemektedir. Bildirilen elektronik posta adresi ve telefon numarası üzerinden yapacağı destek hizmetlerinde KURCOİN tarafından Kullanıcılara şifre, SMS veya e-posta onay kodu sorulmaz, Kullanıcılara kripto varlık göndermeleri için kripto varlık adresi bildirilmez. Kullanıcı bu madde hükümleri doğrultusunda KURCOİN’dan destek alacağını kabul eder. Bahsi geçen iletişim kanalları haricinde KURCOİN adı kullanılarak veya bu intiba yaratılarak iletişime geçilmesi halinde kullanıcılarının uğradığı ya da uğraması muhtemel zarar ve kayıplardan KURCOİN sorumlu tutulamaz.KURCOİN adı kullanılarak veya bu intiba yaratılarak oluşturulan “korsan” siteler aracılığıyla veya kendisini KURCOİN çalışanı olarak tanıtan kötü niyetli üçüncü kişilerin, kullanıcıların kimlik bilgisi ve benzeri hassas verilerini ele geçirmesi sebebiyle kişilerin yaşadığı mağduriyetlerden KURCOİN sorumlu tutulamaz. Kullanıcı bu hususlarda KURCOİN’yu gayri kabili rücu olarak İBRA ETTİĞİNİ kabul, beyan ve taahhüt eder.
5.29.KURCOİN’ya ait internet Platform’u bir alış satış platformudur. Platform üzerinden Kullanıcılar, Platform üzerinden kendi aralarında KURCOİN’da listelenen kripto varlıkların alış-satışını gerçekleştirirler. Platform’da oluşan değerleri KURCOİN belirlemez. Değerler arz talep ilişkisine göre belirlenir. Platform, yalnızca bu alış satışa aracılık eder.KURCOİN’nun kullanıcıların arz ve taleplerine göre belirlenen kripto varlıklar fiyatlarının değişmesinden dolayı hiçbir sorumluluğu yoktur. Bu sebeplerle doğacak tüm zarar ve kayıpların mesuliyeti Kullanıcıya aittir. 
5.30.KURCOİN, benzer kripto varlık alış satış platformlarından tamamen bağımsız bir şirket olup, hiçbir şirketin, internet Platformunun veya kurumun temsilcisi değildir. Hiçbir şirketle ortak çalışma yürütmemektedir. Bu nedenle kullanıcılar, diğer benzer platformlar üzerinden yaşadıkları mağduriyetlerden dolayı KURCOİN’yu sorumlu tutamazlar.
5.31.KURCOİN, Platform’un kullanımının kesintisiz ve hatasız olduğunu taahhüt etmemektedir. Şirket, Platform’un 7/24 erişilebilir ve kullanılabilir olmasını hedeflemekle birlikte Platform’a erişimi sağlayan sistemlerin işlerliği ve erişilebilirliğine ilişkin bir garanti vermemektedir.
5.32.KURCOİN tarafından sözleşmede belirtilen hak ve yetkilerin doğumu anında kullanılmaması bu hak ve yetkilerden ve bunların kullanımından zımnen de olsa feragat edildiği anlamına gelmemektedir.KURCOİN, mevzuata uygun olarak bu hak ve yetkileri dilediği zaman kullanmaya ehildir.
5.33.KURCOİN, Kullanıcı’dan Türk Lirası çekim işlemlerinde ve kripto varlık alış/satış işlemlerinde kendi belirlediği bir oran üzerinden hizmet bedeli alma hakkına sahiptir.KURCOİN, bu ücret ve oranlar üzerinde dilediği zaman önceden bildirmeksizin değişiklik yapma hakkına sahiptir. Ancak yapılan değişiklikler Platform’da ilan edilecektir. 
6. GİZLİLİK VE KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI
6.1.Kişisel Verilerin İşlenmesi:
KURCOİN, Kullanıcılarından elde edilen kişisel verilerin işlenmesiyle ilgili olarak KVKK’ya (6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu) tabidir.KURCOİN, www.kurcoin.com Platform’undan erişilebilecek Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunması Politikası uyarınca Kullanıcılarından topladığı kişisel verileri işler. Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunması Politikası Kullanım Şartları ve Üyelik Sözleşmesi’nin ayrılmaz bir parçasıdır.
Kişisel verileri kullanımımızla ve bu konularda sahip olduğunuz haklarla ilgili daha fazla bilgi için ve KVKK kapsamında kişisel verilerinizi koruma ve işlememizle ilgili bilgi edinmek için, kişisel veri işleme süreçlerine özgü olarak hazırlanmış aydınlatma metinlerini inceleyebilir, www.kurcoin.com web sitesinde yer alan Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunması Politikası’na erişebilir ve [email protected] adresine e-posta göndererek söz konusu haklarınızı icra edebilirsiniz.
Bizimle iletişime geçtiğiniz e-posta adresi, KURCOİN üyelik süreciniz sırasında ibraz ettiğiniz e-posta adresi olmalıdır. Bir Kullanıcı olduğunuzla ilgili makul çerçevede bir ispat sağlanmadıkça, diğer e-posta adreslerinden alınan taleplere cevap verilmeyecektir.


6.2. Gizlilik:
6.2.1.KURCOİN, kendisine verilen gizli bilgileri kesinlikle özel ve gizli tutmayı, bunu bir sır olarak saklamayı yükümlülük olarak kabul ettiğini ve gizliliğin sağlanıp sürdürülmesi, gizli bilginin tamamının veya herhangi bir parçasının kamu alanına girmesini veya yetkisiz kullanıcıyı veya üçüncü bir kişiye açıklanmasını önleme gereği olan gerekli tüm tedbirleri almayı ve üzerine düşen tüm özeni göstermeyi işbu bildirimle taahhüt etmektedir.KURCOİN, kullanıcıya ait kişisel bilgileri, yasal mercilerle paylaşabilecektir. 
6.2.2.KURCOİN;
Gizli Bilgi’yi uygun şekilde almayı ve büyük bir gizlilik içinde korumayı,
Gizli Bilgi’yi Taraflar arasındaki ilişkinin amacının gerçekleştirilmesi dışında, her ne surette olursa olsun doğrudan veya dolaylı olarak başkaca hiçbir amaç için kullanmayacağını,
Gizli Bilgi’yi yasal yükümlülükler hali hariç olmak üzere, Kullanıcı’nın onayı olmaksızın, üçüncü şahıs açıklamayacağını ve üçüncü şahıslarca kullanımına ve/veya kopya edilmesine izin vermeyeceğini
Gizli Bilgi’nin istihdam ettiği personel, vekiller, Taraflar adına hareket eden gerçek veya tüzel kişiler tarafından da korunacağını, taahhüt etmektedir.
6.2.3.KURCOİN;
Mahkeme kararı, kanun, tüzük, yönetmelik gibi yetkili hukuki makamlar tarafından çıkarılan ve yürürlükte bulunan yazılı hukuk kurallarının getirdiği zorunluluklara uyulmasının gerektiği ve yetkili idari ve/veya adli makamlar tarafından usul yöntemine uygun olarak yürütülen bir araştırma, soruşturma veya kovuşturma doğrultusunda kullanıcılarla ilgili bilgi talep edilmesi hallerinde,
Kullanıcı’ların haklarını veya güvenliklerini koruma amacıyla bilgi verilmesinin gerekli olduğu hallerde,
Kullanıcı’larıyla arasındaki sözleşmelerin gereklerinin yerine getirilmesi ve bunların uygulamaya konulmalarıyla ilgili hallerde gizlilik bildirimi hükümleri dışına çıkarak kullanıcılara ait bilgileri üçüncü kişilere açıklayabilecektir.
7. FİKRİ MÜLKİYET HAKLARI
“KURCOİN” markası ve logosu, “KURCOİN” mobil uygulamasının ve Platform’un tasarımı, yazılımı, alan adı ve bunlara ilişkin olarak KURCOİN tarafından oluşturulan her türlü marka, tasarım, logo, ticari takdim şekli, slogan ve diğer tüm içeriğin her türlü fikri mülkiyet hakkı KURCOİN’nun kendi mülkiyetindedir. Üye, KURCOİN’nun veya bağlı şirketlerinin mülkiyetine tabi fikri mülkiyet haklarını yazılı izni olmaksızın kullanamaz, paylaşamaz, dağıtamaz, sergileyemez, çoğaltamaz ve bunlardan türemiş çalışmalar yapamaz. Üye, mobil uygulamasının veya Platform’un bütünü ya da bir kısmını başka bir ortamda KURCOİN’nun yazılı izni olmaksızın kullanamaz. Üye'nin, üçüncü kişilerin veya KURCOİN’nun fikri mülkiyet haklarını ihlal edecek şekilde davranması halinde, Üye,KURCOİN’nun ve/veya söz konusu üçüncü kişinin tüm doğrudan ve dolaylı zararları ile masraflarını tazmin etmekle yükümlüdür. 
8. HUKUKİ ve CEZAİ MÜEYYİDELER
8.1. Üye, siteyi Türkiye Cumhuriyeti yasaları ve tüm mevzuatı kapsamında kullanacağını taahhüt eder. Yasalara aykırı kullanım halinde KURCOİN, üyeye ait tüm bilgileri yetkili merciler ile paylaşma hakkına ve yetkisine sahiptir. Bu husus gizliliğin ihlali kapsamında değerlendirilemez ve KURCOİN’ya herhangi bir sorumluluk atfedilemez.
8.2. Sözleşme hükümlerinin uygulanması nedeniyle, Üye, KURCOİN adı ve/veya logosunu kullanarak KURCOİN adını lekeleyen, ticari itibarını zedeleyen ya da haksız rekabet yaratan yorum ve paylaşımlarda bulunmayacağını taahhüt eder. Bu taahhüt her türlü yazılı ve görsel medya ile tüm sosyal medya mercilerini kapsamaktadır. Bu maddenin ihlalinin tespiti halinde, KURCOİN, önceden bildirimde bulunmaksızın sözleşmeyi tek taraflı feshetme, üyenin hesabını engelleme, askıya alma ya da tamamen silme haklarına haizdir. Aynı şekilde KURCOİN, Üyeye karşı bu maddenin ihlali nedeniyle her türlü tazmin hakkını kullanacaktır. Üye, bu maddenin uygulanması nedeniyle tüm itiraz ve talep haklarından peşinen gayri kabili rücu olarak feragat ettiğini kabul, beyan ve taahhüt eder.
8.3.KURCOİN, platform iş akışı ve yazılım güvenliği açısından şüpheli işlem girişimi tespit ettiği Kullanıcıya ait hesap veya hesapları geçici olarak ya da kalıcı olarak alış satış emirlerine kapatmak, şüpheli işlem gerçekleştiren Kullanıcı hesaplarını askıya almak, dondurmak ya da geçici olarak kapatmak haklarına haizdir. KURCOİN, adli ve/veya idari makamlardan gelecek el koyma (bloke) talepleri nedeniyle ve bu makamlardan bankalara gelecek talepler neticesinde bankaların bildirimi üzerine kullanıcının hesabındaki malvarlığına adli/idari makamlar adına yasaların öngördüğü sürelerle sınırlı olarak el koyma(bloke) işlemi uygulayabilir.KURCOİN tarafından dürüstlük ve iyi niyet kuralları çerçevesinde bu maddenin uygulanması nedeniyle, KURCOİN’nin hukuki ve cezai sorumluluğuna gidilemez.
8.4.KURCOİN, e-posta ve telefon destek hattı ile yazışma ve görüşmelerinde genel ahlak ve dürüstlük kurallarına aykırı ifadeler kullanan Üyelere ait hesapları geçici ya da sürekli olarak alış-satış emirlerine kapatmak ve bu Üyelerin hesaplarını askıya almak, dondurmak ya da kalıcı olarak kapatmak haklarına haizdir.KURCOİN tarafından bu maddenin dürüstlük ve iyi niyet kuralları çerçevesinde uygulanması nedeniyle,KURCOİN’nun hukuki ve cezai sorumluluğuna gidilemez.
8.5.KURCOİN tarafından Üyeye sehven sebepsiz zenginleşmeye neden olacak şekilde kripto varlık veya Türk Lirası gönderilmesi halinde bu husus üyeye derhal her türlü yolla (elektronik posta, arama, sms vs.) bildirilir. Bildirime rağmen 1 iş günü içerisinde Üye tarafından iade edilmemesi halinde KURCOİN tarafından başkaca ihtar ya da bildirime gerek olmaksızın Üyenin hesabı kapatılabilir, askıya alınabilir ya da süresiz erişimi durdurulabilir. Yine bu halde, KURCOİN tarafından üyenin hesabı sehven yapılan aktarım kadar eksi bakiyeye düşürülebilir ve yasal yollara başvurulur. Üye bu hususta KURCOİN’yu gayri kabili rücu olarak İBRA ettiğini peşinen kabul ve taahhüt eder.KURCOİN, bu işlem nedeniyle uğradığı doğrudan ya da dolaylı zararları tazmin hakkını saklı tutar.
8.6. Üye tarafından sözleşmedeki herhangi bir maddenin ya da maddelerin ihlal edildiğininKURCOİN tarafından tespit edilmesine karşın,KURCOİN tarafından sözleşmenin feshedilmemesi, Üye hakkında yasal yollara başvurulmaması, bu haklardan KURCOİN tarafından feragat edildiği anlamında yorumlanamaz. Tespit edilen bu ihlallere karşı KURCOİN’nun tüm hakları saklıdır.
9. MÜŞTERİNİN KURCOİN VARLIKLARI
Sözleşmede yer alan herhangi bir maddenin ya da maddelerin Üye tarafından ihlal edilmesi halinde, KURCOİN, üyenin hesabını önceden hiçbir bildirimde bulunmaksızın iptal etme, silme, durdurma, askıya alma ve kısıtlama haklarına sahiptir. Ancak bu hakların KURCOİN tarafından kullanılması halinde dahi Kullanıcının KURCOİN nezdindeki varlıkları bu durumdan etkilenmez ve Kullanıcının KURCOİN nezdindeki varlıkları üzerinde yasalardan doğan bir kısıtlama olmaması şartıyla ve talep halinde Kullanıcıya iade edilir. Kullanıcı, Hesabı ile ilişkili olan kripto varlık birimini, Hesabın devre dışı bırakılması, iptal edilmesi veya sona erdirilmesinden sonraki doksan (90) gün boyunca transfer etme hakkına sahiptir. Bu süre, kullanıcının hesabını kapattığı tarihten ya da hesabın KURCOİN tarafından devre dışı bırakıldığı, iptal edildiği veya sona erdirildiği tarihte gönderilecek olan bildirimden itibaren başlar. 90 günlük süre sonunda varlıklar üzerindeki tasarruf yetkisi KURCOİN’ne intikal eder. 
10. SÖZLEŞME DEĞİŞİKLİKLERİ 
KURCOİN, Sözleşme’yi ve Platform’da yer alan Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunması Politikası da dahil her türlü politikayı, hüküm ve şartı uygun göreceği herhangi bir zamanda, yürürlükteki mevzuat hükümlerine aykırı olmamak kaydıyla Platform’da yayımlayarak tek taraflı olarak değiştirebilir. İşbu Kullanım Şartları ve Üyelik Sözleşmesi'nin değişen hükümleri, Platform’da yayımlandıkları tarihte geçerlilik kazanacak, geri kalan hükümler aynen yürürlükte kalarak hüküm ve sonuçlarını doğurmaya devam edecektir. Değişiklik yapılan maddeler ve sözleşme kullanıcılara SMS yoluyla ve/veya E-Posta yoluyla bildirilecek olup, Kullanıcılar platformu kullanmaya devam etmeleri durumunda sözleşmeyi ve değişiklikleri aynen kabul etmiş olacaklardır. Sözleşmeyi ve değişiklikleri kabul etmeyen kullanıcılar herhangi bir tazmin yükümü olmaksızın üyeliklerini sonlandırabilirler, bu durumda Sözleşmenin (9). maddesi geçerli olacaktır.  
11. MÜCBİR SEBEP
Ayaklanma, ambargo, devlet müdahalesi, isyan, işgal, savaş, seferberlik, grev, lokavt, iş eylemleri veya boykotlar dahil olmak üzere siber saldırı, iletişim sorunları, altyapı ve internet arızaları, sisteme ilişkin iyileştirme veya yenileştirme çalışmaları ve bu sebeple meydana gelebilecek arızalar, elektrik kesintisi, yangın, patlama, fırtına, sel, deprem, göç, salgın veya diğer bir doğal felaket veya KURCOİN’nun kontrolü dışında gerçekleşen, kusurundan kaynaklanmayan ve makul olarak öngörülemeyecek diğer olaylar ("Mücbir Sebep") KURCOİN’nun Kullanım Şartları ve Üyelik Sözleşmesi'nden doğan yükümlülüklerini ifa etmesini engeller veya geciktirirse,KURCOİN ifası mücbir sebep sonucunda engellenen veya geciken yükümlülüklerinden dolayı sorumlu tutulamaz ve bu durum Sözleşme’nin bir ihlali olarak kabul edilemez.



12. GENEL HÜKÜMLER
12.1. Kullanıcı, Sözleşme’den doğabilecek ihtilaflarda KURCOİN’nun resmi defter ve ticari kayıtları ile KURCOİN’nun veri tabanında, sunucularında tutulan e-arşiv kayıtlarının, elektronik bilgilerin ve bilgisayar kayıtlarının, bağlayıcı, kesin ve münhasır delil teşkil edeceğini ve bu maddenin 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun 193. maddesi anlamında delil sözleşmesi niteliğinde olduğunu kabul eder.
12.2. Sözleşme münhasıran Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına tabi olacaktır. Sözleşmeden kaynaklanan veya Sözleşme ile bağlantılı olan her türlü ihtilaf ANKARA Mahkemeleri ve İcra Müdürlükleri'nin münhasır yargı yetkisinde olacaktır.
12.3.KURCOİN, Üye ile üyelik oluşturma anında bildirilen elektronik posta adresi vasıtasıyla veya telefon numarasına arama yapmak ve SMS göndermek suretiyle iletişim kuracaktır. Kullanıcı, elektronik posta adresini ve telefon numarasını güncel tutmakla yükümlüdür. Kullanıcı, Sözleşme’nin akdi sırasında sağlanan bilgilerde herhangi bir değişiklik olması halinde, söz konusu bilgileri derhal güncelleyecektir. Bu bilgilerin eksik veya gerçeğe aykırı olarak verilmesi ya da güncel olmaması nedeniyle Platform’a erişim sağlanamamasından veya Platform’dan faydalanılamamasından KURCOİN sorumlu olmayacaktır.
12.4. Sözleşme, konuya ilişkin olarak Taraflar arasındaki anlaşmanın tamamını oluşturmaktadır. Sözleşmenin herhangi bir hükmünün yetkili herhangi bir mahkeme veya idari makam tarafından tümüyle veya kısmen geçersiz veya uygulanamaz olduğu veya makul olmadığına karar verilmesi halinde, söz konusu geçersizlik, uygulanamazlık veya makul olmama ölçüsünde Sözleşme bölünebilir olarak kabul edilecek ve diğer hükümler tümüyle yürürlükte kalmaya devam edecektir.
12.5. Üye,KURCOİN’nun önceden yazılı onayını almaksızın Sözleşmedeki haklarını veya yükümlülüklerini tümüyle veya kısmen temlik edemeyecektir.KURCOİN ise, Sözleşme’den doğan hak, yükümlülük, borç ve/veya alacaklarını herhangi bir izne tabi olmaksızın devir ve nakledebilir.
12.6. Taraflar'dan birinin Sözleşmede kendisine verilen herhangi bir hakkı kullanmaması ya da icra etmemesi, söz konusu haktan feragat ettiği anlamına gelmeyecek veya söz konusu hakkın daha sonra kullanılmasını ya da icra edilmesini engellemeyecektir.
12.7. Üye, siteye üye olduğunda sözleşmenin tüm maddelerini ayrı ayrı okuyup anladığını, sözleşmenin bütün içeriğini ve bütün hükümlerini onayladığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Sözleşmeyi kabul etmeyen kullanıcının siteye üye olmaması ve sitenin hizmetlerinden faydalanmaması gerekmektedir.
13. HESABIN KAPATILMASI
Üye herhangi bir neden ileri sürmeksizin dilediği tarihte hesabının tamamen kapatılmasını talep edebilir.Üye bu talebini sadece Kurcoin Destek Merkezi linki üzerinden iletebilir. Üye tarafından iletilecek bu talep üzerine talebin ulaştığı tarihten itibaren 30 gün içerisinde üyenin hesabı kapatılacaktır.
Yasal düzenlemeler ve KURCOİN’nun meşru menfaatleri gereğince hesabı kapatılan Üyenin hesap işlem detayları ve verileri yasalarda öngörülen veya işleme amacının gerektirdiği süreler boyunca KURCOİN tarafından saklanmaya devam edecektir. 
13 (on üç) ana maddeden ibaret Kullanım Şartları ve Üyelik Sözleşmesi, Üye tarafından her bir hükmü okunarak ve bütünüyle anlaşılarak elektronik ortamda onaylanmak suretiyle, onaylandığı an itibarıyla yürürlüğe g